Ако паднеш, изправи се“ пише в Instagram профила си Линдзи

...
 Ако паднеш, изправи се“ пише в Instagram профила си Линдзи
Коментари Харесай

Планините ще помнят Линдзи Вон

 „ Ако паднеш, изправи се “ написа в Instagram профила си Линдзи Вон и въпреки че вдъхновяващите мисли в обществените мрежи да са едно от най-досадните неща, то безконечен брой моменти в кариерата й потвърждават, че тя е живото въплъщение на тази. И безусловно, и преносно.

Нейната кариера завърши с бронзов орден в спускането на международното състезание по ски-алпийски дисциплини в Оре (Швеция) преди дни. Вече знаехме, че 34-годишната Линдзи ще спре, тъй като при започване на февруари сподели: „ Тялото ми е непоправимо счупено “ и разгласи решението си по този начин: „ След доста безсънни нощи, одобрих, че повече не мога да продължа “.

Статистически Линдзи Вон е най-успешната жена скиор в историята на този спорт – има 82 победи  в стартове от Световната купа. На сходно равнище не може да се приказва, че „ изостава “ от Ингемар Стенмарк, който държи върха с 86 победи. И двамата са безспорни митове, които освен хората, а планините ще ги помнят.



Ключът за триумфа на такива хора не се дължи на изрядна, стопроцентова техничност. Линдзи не всеки път е била съвършена, само че има мощ на мозъка, волята и непоколебима убеденост в себе си, което на процедура я прави съвсем постоянно непобедима. Такива спортисти се броят на пръсти и тъкмо те се трансформират в спортни икони.

Когато разгласи отдръпването си от спорта, Линдзи сподели: „ Винаги съм гонила лимитите в ски надпреварите и това ми оказа помощ да имам страховит триумф, само че и трагични рухвания. “ Последното рухване, което я остави с „ насинено око, натъртени ребра и вдървен врат “ на 5 февруари, можеше да се схване и като следващото, само че коментарът й беше „ Не, не си залужава да съсипя тялото си “.

Знае се, че Линдзи доста искаше да се състезава, до момента в който надмине върха на Стенмарк, само че се знае и че тази упоритост я е напуснала в интерес на това да остави завещание в спорта: „ Разбрах, че моята кариера не е сумата на този връх. “  

И първото нещо, с което ще се запомни оттатък броя медали, е точно въздействието й върху другите и това, че подава ръка на идващото потомство суперзвезди в ските, които я боготворят. Италианката София Годжа да вземем за пример си спомня момента, когато е събрала кураж да се приближи до Вон: „ Сега наподобява необичайно, само че да желая да се фотографирам с нея, изискваше постоянна доза кураж. Бях надълбоко разчувствана.  Беше необикновено какъв брой обилно отговори на молбата ми за фотография. Колко бях щастлива! Цялата треперех! За мен тя е идеалната жена. “.

Линзи Вон е и може би първата в ски спорта, която демонстрира, че силата и атлетичността са територия на женствеността. Тя показва същата убеденост  и на аления килим на Оскарите, каквато и на ски пистата, и има необикновен комерсиален триумф с контракти за милиони с Under Armour, Red Bull и Rolex. Нейният спомен бестселър се споделя точно „ Strong is the New Beautiful ”.



Тя няколко пъти е казвала, че ските са това, което прави, само че не са това, което е. Има фондация, посредством която подкрепя млади спортисти. За звезда от това равнище, Линдзи има относително безпроблемна популярност, макар че онлайн хейт не липсва и към нея – откакто се изрече отрицателно за Доналд Тръмп да вземем за пример, много хора й пожелаха да си счупи врата. „ Това е, което вършат злобарите. Аз стоя зад полезностите си и няма да се пречупя “, отговори тя.

Някои любопитни неща за нея? Не мърда на никое място без шпаньола си Луси и има крава. Да, крава. През 2005 година след успеха й във Вал Дизер, премията е била чек или крава на стойност 5000 $. Всички са показали  алтернативния чек, само че Линдзи споделя „ Аз избрах нея пред 5000 $, тъй като беше в действителност доста сладка. “ „ Преди надпреварата чух, че най-после ще има крава и си помислих, че доста желая да имам крава. На церемонията ме навиваха да я върна и да взема парите, само че аз им споделих „ Не! Не можете да ми я вземете. Казахте, че е моята крава! “.  Кравата й също така е била бременна, тъй че действително е получила две. 9 години по-късно Линдзи печели трета крава  – Уини – и също по този начин я избира пред парите.

На конференцията след последното й съревнование Линдзи Вон сподели, че желае да я запомнят с освен това от това, че е ски играч. Не мислим, че има нужда да се тормози.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР